Слуховете около съдбата на Cellnex Telecom продължават. Най-големият оператор на телекомуникационни

...
Слуховете около съдбата на Cellnex Telecom продължават. Най-големият оператор на телекомуникационни
Коментари Харесай

Cellnex Telecom подготвя увеличение на капитала си от 3 млрд. евро

Слуховете около ориста на Cellnex Telecom не престават. Най-големият оператор на телекомуникационни кули в Европа, който от година и половина работи интензивно във връзка с сливания и придобивания, сега подготвя нарастване на капитала от 3 милиарда евро за финансиране на бъдещи интервенции, пише Bloomberg.  Компанията към момента не е решила изрично размера и точния миг, в който ще бъде осъществена интервенцията, защото окончателното решение не е взето, а може и Cellnex да реши да не прави разширение, прецизира изданието. 

Cellnex Telecom, която ще оповести своите тримесечни резултати на 20 юли, счита, че телекомуникационните кули в цяла Европа са много търсени от вложителите, привлечени от дълготрайния закрепен приход. Последните корпоративни интервенции на компанията са финансирани в почти съответствие сред 50:50 между дълга и личния капитал и през този месец компанията към този момент навлезе на пазара на облигации, прихващайки 915 милиона евро. 

Всъщност, макар бурята на фондовата борса, акциите на Cellnex задържат увеличение от 46% до момента тази година, достигайки нов исторически максимум, с капитализация от 21,5 млрд. евро.

През 2019 година компанията разгласи, че изследва планове за 11 милиарда евро, а през последните месеци дори направи и няколко покупки. Миналият януари влезе в Португалия с покупката на Omtel за 800 милиона евро, а през октомври м.г. пое английската телекомуникационна мрежа на Arqiva за 2,2 млрд. евро.

По този метод, компанията се стреми да се изправи против опасността, подбудена от интереса на KKR, Telefónica или Vodafone в бранша на телекомуникационната инфраструктура, нещо, за което към този момент предизвести вложителите си през предишния юни.

" Засилената конкуренция за придобиване на инфраструктура или бизнес активи в подтекста на разширението на бизнеса на групата може да направи придобиването на висококачествени активи доста по-скъпи ", се споделя в известието на компанията и се прибавя, че тази обстановка " лимитира способността на компанията да развива своя бизнес ".  

Източници: Bloomberg, eleconomista.es, elconfidencial.es.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР